tisdag 24 september 2013

Rapport från gatuturnén i Stockholm

I lördags (12 september) tog vi vårt pick och pack och begav oss till storstaden för att förgylla gatorna med våra musikaliska talanger. Jesper bar om kring på en akustisk bas, Tomas (Misstro) kånkade runt på en rese-elgitarr + en liten förstärkare och Dicks väska innehöll en akustisk, stålsträngad gitarr. Förutsättningarna var optimala: bandet var på gott humör och vädret var strålande! Vi hade gjort ett preleminärt schema som såg ut så här:

13:00 Sergels Torg
14:00 Gamla Stan
15:00 Medborgarplatsen
16:00 T-centralen
17:00 Gröna Lund

Av olika anledningar hann vi inte in till stan till ett utan satt då på pendeltåget. Vi tog ett snabbt beslut att hoppa över Sergels Torg (där det ändå pågick en välfärdsmanifestation vi inte hade velat störa i) och dundrade direkt in till Gamla Stan, strosade runt en stund och hamnade till slut utanför riksdagshuset. Efter att ha blivit bortkörda från bron på gamla-stan-sidan gick vi och ställde oss på bron på andra sidan, det gick tydligen bra. Vi hade inte längre kungens lya i vårt synfält så vi fick nöja oss med att spela för Reinfeldt. Klockan var nu strax efter två.



Foto: Maria Malmström

 Efter att ha spelat "Allt du ville slå itu", "Öarnas Ö", "Horn", "Regn kommer ifrån rymden" och "Peter Pan" skyndade vi vidare. På väg mot Medborgarplatsen slog vi oss ned utanför Bengans för ännu ett set. Här nedanför ser vi Jesper med solbrillorna på. (Jag berättade väl att det var en fasligt fin och solig dag?) Hos Bengan slog vi till med att spela samtliga låtar jag redan nämnt + en "Underbar". Några killar med panflöjter och rejäl ljudanläggning stod en bit bort, men vi överröstade dem... gjorde vi... Jorå, jag lovar.

Mr, J himself. Foto: Lundberg
Nu var det dags att hoppa på T-banan mot Medborgarplatsen! Väl där spelade vi hela vårt set och fick en liten skara trogen publik som stannade för att se hela giget. Det såldes visst en skiva där också, vi var riktigt på hugget! Jag har visst ingen bra bild från giget, så jag visar Tomas och Jesper på tunnelbannan istället; tuffa killar i solbrillor tröttnar man aldrig på.

Foto: Lundberg
 Tempot blev helt galet och vi packade ihop och drog vidare för att vara vid T-centralen till fyra. I en tunnel packade vi upp våra saker igen och drog igenom samtliga låtar en gång till. Här fick vi faktiskt en hel del stålar i gitarrfodralet, dock väldigt få som hade tid att stanna och lyssna. Intressant!

Foto: Lundberg
Nu hade klockan hunnit bli nästan fem, vi hade bara tjugo minuter på oss att ta oss till Djurgården (enligt schemat) och tröttheten var påtaglig hos minst en tredjedel av bandet. Vi tog ett snabbt beslut att avboka Gröna Lund och istället kolla läget på Sergels Torg. Människorna bakom välfärdsmanifestationen höll nu på att packa ihop, så vi bestämde oss för att ta över och förklara för dem som ville höra att världen är trasig och att allt har gått sönder. (Hade vi tänkt på det innan hade vi så klart spelat "Förrådd" här, men en förbannad "Horn" kändes inte helt fel det heller.)

Foto: Lundberg
Så var det dags att kalla det en dag, med en Lundberg som bandkamraterna nästan fick bära hem till pizzerian. Vi utvärderade dagen i korta ordalag medan några avsnitt av "Modern Family" gick på TV:n. Jesper och Dick tackade för sig och satte sig i bilen mot Nyköping och Finspång. Jag avslutar med att tacka alla som stannade till och lyssnade på oss, la en liten slant i gitarrfodralet och som uppmuntrade oss på andra sätt. Vi älskar er! På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar